22 Ocak 2015 Perşembe

OSB'lere Rahat Nefes

Resmi Gazete’de yayınlanan yönetmelikle OSB’lerdeki sanayi parsellerinin yapılaşma şartları değiştirildi, TASK kaldırıldı, yapı yoğunluğu (emsal oranı-yüzde 70) korunarak parsel çekme mesafeleri yeniden düzenlendi. OSB’lerde taşınmazlara finansal kiralama olanağı getirildi. Endüstri Bölgeleri’nin de kuruluşu kolaylaşıyor.

OSB’lerde Yapılaşma Oranı:
Resmi Gazete’de yayımlanarak OSB’lerde yapılaşma oranlarını belirleyen ve 0.55 olan TASK (Taban Alanı Katsayısı) 0.70’e yükseltildi. Kendilerine tahsis edilen sanayi parsellerinin  azami yüzde 55’ine tesis kurabilen yatırımcılar, sözkonusu değişiklikle bugünden itibaren taban alanı olarak parselin yüzde 70’ini kullanabilecekler.

OSB’lerde Taşınmazlara Finansal Kiralama Olanağı:
Başka bir yenilik de finansal kiralama için getirildi.  Organize Sanayi Bölgeleri  Kanunu’na eklenen ‘Finansal kiralama’ maddesi aynen uygulama yönetmeliğine de aktarıldı. OSB’lerde yatırım yapmak isteyen işletmeler, sermayelerinin bir kısmını arsa temininde kullanarak yatırım aşamasında çeşitli ekonomik sıkıntılar yaşamalarının önüne geçilerek yatırım yapacakları arsayı kiralayabilme imkanına kavuşmaları olanağı getirildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder